Book en tid
Ring til os

February 12, 2023

Bilservice

Hvis du ikke har oplevet et bilservice før og skal tage din bil til service for første gang, ved du måske ikke, hvad du skal forvente. Måske har du før oplevet, at mekanikere bruger ord og vendinger, du ikke er vant til, og du efterlader din bil uden at føle dig tryg ved situationen.

Selvom du har taget din bil til service før, er det en god idé at genopfriske, hvad der sker ved et bilservice, så du ingen overraskelser får.

Mekanikere tilknyttet OmnicarService, forpligter sig altid på at udføre service af høj kvalitet. Med et serviceeftersyn efter forskrifterne, er du altid garanteret et stempel i servicebogen.

I dette indlæg forklarer vi dig, hvad et bilservice er, og hvad det består af. Få svar på dine spørgsmål og lær alt, du skal vide om bilservice – så både du og din bil er klar til service.

Hvad er bilservice – og er bilservice det samme som bilsyn?

Bilservice og bilsyn er to forskellige ting. Bilsyn er en fuld inspektion af bilen. Intet bliver skilt ad under et bilsyn, og ingen reparationer bliver foretaget. Et bilsyn er udelukkende en test for at sikre, at bilens sikkerhedsmæssige forhold er i orden, og at den ikke forurener mere end tilladt.

Et bilservice er en grundig kontrol af bilen. Under et bilservice kan der blive skiftet forbrugsstoffer og andre dele, hvis de er defekte. Bilservice er altså en kontrol af, at din bil er driftsikker og ikke er i fare for at gå i stykker under kørslen.

Hvor tit skal bilen til serviceeftersyn?

Intervallet for serviceeftersyn kan variere mellem alt fra 5.000 til 50.000 km. Det mest almindelige er et sted mellem 10.000 og 30.000 km. Hvis du kører mindre end det specificerede km-interval, træder et årsinterval i kraft. I så fald skal bilen til service hvert eller hvert andet år.

Hvad består et bilservice af – og hvordan foregår det?

Under et bilservice kontrollerer mekanikeren bilens bevægelige dele og sikrer sig, at de ikke er slidte eller defekte. Mekanikeren kontrollerer også alle bilens funktioner. Det er vigtigt at der udføres kontrol af de punkter, der er angivet i bilens servicemanual – og det er vigtigt for, at bilens garanti bevares. 

Herunder følger en liste af dele, som bliver kontrolleret under et bilservice, så du ved, hvad du kan forvente

Lys og lygter

Ved et bilservice kontrolleres bilens udvendige lys grundigt. Det gælder forlys, baglys, blinklys og alt andet udvendigt lys, bilen måtte have. Katastrofeblinket afprøves sammen med bremselys og baklys. Hvis bilen har tågelygter, bliver de også tjekket.

Bilens kabine

Ved et stort service bliver bilens kabine efterset for at sikre, at alt udstyr er funktionsdygtigt. Alle bilens spejle – både indvendige og udvendige – bliver kontrolleret for, om de kan indstilles korrekt. Kabinelys, sæder, døre, låse og håndbremse kontrolleres også.

Væsker

Som nævnt kan der under et bilservice blive skiftet forbrugsstoffer. De fleste bilservices kræver et skift af motorolie. Her kan filteret med fordel også skiftes. Hos OmnicarService inkluderer et olieskift altid et oliefilterskift.

Kølervæsken kontrolleres også og efterfyldes eller skiftes afhængig af alder, servicetype og hvor godt, kølervæsken tåler frost.

Sprinklervæsken kan også blive tjekket, men er ikke en essentiel del af et bilservice. Ligesom brændstof er sprinklervæske er et forbrugsprodukt, du meget ofte selv påfylder. Derfor sørger de fleste værksteder for at spørge i forvejen, om de skal påfylde sprinklervæske under service.

Bremser

Der er flere måder at efterse bremser på. Visuel kontrol er den mindst præcise – mekanikeren kigger blot ind i bagsiden af hjulet for at se, om bremserne ser slidte ud.

Hvis der står i servicerapporten, at bremsetjek er udført, har dækkene været taget af, så bremseskiver og bremseklodser har været synlige. Du vil få besked, hvis bremseskiver eller bremseklodser er slidte og skal skiftes inden næste service.

Hjul og dæk

Under bilservice efterses fælgene for skader, der kan påvirke kørslen. Hjulophæng og bærearme kontrolleres, og hjulene kontrolleres for, om de er sporet korrekt. Affjedringen kontrolleres også.

Mekanikeren kontrollerer også alle dæk for synlige skader som revner eller brud. Kontrollen indeholder også eftersyn af mønsterdybde og dæktryk.

Elektriske installationer og instrumenter

Alle vigtige elektriske installationer – inklusiv batteri, generator og startmotor – kontrolleres. Mekanikeren kontrollerer batteriet for skader og utætheder. Bilens kabler tjekkes også for brud og mærker.

Et bilservice inkluderer også en test af bilens elektriske instrumenter. Det gælder blandt andet omdrejningstæller, speedometer og kilometertæller. Alle målere og advarselslamper testes, og hornet bliver også kontrolleret.

Ruder

Bilens forrude og bagrude bliver kontrolleret for stenslag og andre skader. Det samme gælder bilens vinduesviskere og sprinklersystem.

Motor

Under bilservice bliver alle motorens komponenter grundigt testet og kontrolleret. Motorkontrollen omfatter transmission og bagaksel, radiator, kølervæskeslanger, kobling, luft- og brændstofsfiltre, ekstra drivremme, brændstofrør, tændrør og udstødningssystem.

Drivakslens led og manchetter, affjedringens ophæng, kugleled og støddæmpere kontrolleres også.

Testkørsel

Når alt ovenfor er kontrolleret, skal bilen testkøres. Mekanikeren tager bilen med ud på en tur for at sikre, at bilens ydelse er, som den skal være, og at den kører på vejen, som den skal.

Hvor lang tid tager et bilservice?

Et bilservice tager typisk mellem 1 og 3 timer alt afhængigt af størrelsen på serviceeftersynet. Hvis mekanikeren finder noget, der slidt eller defekt, kan det tage længere tid at reparere bilen. I så fald får du besked, inden reparationen påbegyndes.

Serviceeftersynet udføres typisk på værkstedet, hvilket kan forårsage visse udfordringer, da du skal undvære bilen og måske får svært ved at komme frem og tilbage, mens den er til service.

Kan du undgå at gå på værksted?

Med OmnicarService kan du undgå disse udfordringer: OmnicarService er din nye mobile bilservice. Vi servicerer din bil, hvor den står – hvad enten det er hjemme, ved din arbejdsplads eller hvor, du ellers ønsker det.

Få serviceret din bil med OmnicarService

Er det tid til et bilservice? Gør som vores andre tilfredse kunder og få din bil serviceret hvor som helst med OmnicarService. OmnicarService tilbyder Danmarks bedste priser, og alt bliver lavet efter producentens forskrifter, så din garanti overholdes. 

 

SPAR 10% PÅ DIT FØRSTE BILSERVICE!

Tilmeld dig vores gode tilbud og få 10% i velkomstrabat på dit første bilservice hos Omnicarservice.