Omnicarservice

Skal du købe ny brugt bil? Et brugtbilstjek sikrer at du ikke køber “katten i sækken”

Vil du være sikker på at du gør det bedst mulige køb? Hvad skal du være opmærksom på? Er prisen den rigtige? Kan du finde en bedre bil til en bedre pris? Et brugtbilstjek fra Omnicarservice giver dig en nøjagtig vurdering af tilstanden på den brugte bil, du overvejer at købe.

Omnicarservice brugtbilstjek er din garanti for et sikkert bilkøb

Vores mest populære og omfattende biltjek er til dig, der ønsker at gøre en sikker bilhandel. Du får en uvildig og grundig gennemgang af bilen, før du skriver under på slutsedlen. Brugtbilstjek er også til dig, som ønsker at kende din bils tilstand, hvis du fx overvejer at sælge. På den måde får du papir på bilens stand, hvilket kan give dig en højere gensalgspris.

Omnicarservice bilkonsulenter er uvildige specialister, der har opnået erfaringen, enten gennem service eller salg af biler.  Et biltjek vil give dig en rapport som omfatter observationer, fotos og beskrivelser af resultaterne, samt en kortfattet redegørelse for bilens samlede tilstand. En rapport genereres normalt indenfor 24-48 timer og giver dig, med rimelighed, markedsværdien for bilen baseret på sammenlignelige salgs- og brancheoplysninger.

Vidste du?

  • At der i gennemsnit er 6,2 fejl på alle brugte biler der bliver solgt (kilde FDM) –  fejl, der kan dække over alt fra en pakning, der skal skiftes, til reparationer, som nemt kan løbe op i over 10.000 kroner
  • At hvis der viser sig, at være fejl på bilen og du køber den via en privat handel, skal du rette dit krav mod den private bilsælger.
  • At du kan ikke gå til Ankenævn for biler med din klage. I stedet må du gå til en advokat. Når du handler med privatpersoner, er du ikke dækket af købelovens forbrugerbeskyttende paragraffer.

Sådan fungerer det

4C6184F2-6C45-4429-846D-A697F0F3B2CB

1. Book biltjek

2. Vi kontrollerer din bil

3

3. Du modtager rapport

Værd at vide inden køb af brugtbil


1. Tjek brugte biler grundigt før køb

At købe brugt bil kræver grundig forberedelse, uanset om du vælger at købe af en privatperson eller hos en bilforhandler. Tjek den brugte bil grundigt, før du køber.
Undersøg brugtbilmarkedet grundigt, inden du køber bilen, så du kender prisniveau og eventuelle fejl og mangler på bilmodellen, du er interesseret i. Uanset om du køber brugt bil hos en forhandler eller privat, er det en god idé at køre bilen til et brugtbil tjek, så du undgår overraskelser senere.

2. Syn betyder ikke fejlfri

Er bilen nyligt godkendt ved syn, betyder det ikke, at bilen er fejlfri eller i god stand. Ved syn tjekker man nemlig kun, om bilen er i lovlig stand og ikke fx hvordan bilens motor, gearkasse og kobling har det. Et syn kan derfor ikke træde i stedet for en brugtbiltest.

3. Køb af brugt bil hos privat

Læg mærke til, om bilen lever op til beskrivelsen i annoncen. Spørg ind til bilen, om evt. tidligere ejerforhold, servicebog, skader og om sælgers generelle kendskab til bilen. Det er vigtigt for at kunne dokumentere, hvor mange kilometer bilen har kørt, og hvordan bilen har været vedligeholdt. Spørg altid, om sælger kan dokumentere ejerskab af bilen. Det vil sige, at sælgeren kan fremvise den originale registreringsattest.

4. Køb af brugt bil hos bilforhandleren

Når du ankommer hos bilforhandleren, så læg mærke til standen på hans andre brugte biler – det er en god indikator. Gør sælgeren opmærksom på, hvilken bil du har udset dig og medbring gerne annoncen. Start med at kigge grundigt på bilen. Læg mærke til, om bilen lever op til annoncen eller skiltet i bilen. Spørg ind til tidligere ejerforhold, servicebog, skader og om sælgers generelle kendskab til netop denne bil. Det er vigtigt for at kunne dokumentere bilens kørte kilometer, og hvordan bilen har været vedligeholdt af tidligere

5. Prøvekør bilen

Uanset om du vælger at købe brugt bil privat eller hos en bilforhandler, skal du tage en prøvetur i bilen. Prøv bilen både ved motorvejshastighed og ved bykørsel. Ti minutter er ikke nok til at danne sig et ordentligt indtryk af bilen. Kom hellere tilbage til en prøvetur nummer to, hvis du ikke har tid eller mulighed for at prøve den ordentligt igennem. En længere prøvetur kan ofte afsløre alvorlige mangler på bilens motor, gearkasse og kølesystem. Gør opmærksom på, hvis du opdager fejl på bilen under prøveturen. Bed sælger om at få rettet fejlene inden prøvetur nummer to eller forlang et afslag i prisen. Hvis bilen ikke lever op til dine forventninger så sig tak og kig videre. Lad være med at købe bilen, hvis du har en mistanke om skjulte mangler eller en mavefornemmelse siger dig, der er noget, der ikke stemmer.